Какви спортни клубове предлага Банско

Банско е известен  най-вече ски, но може да се определи като един от градовете в България, които най-много залагат на всички видове спорт. Всички, които са били, знаят, че това е едно малко кътче от рая – в подножието на планината, китен град, населяван от много интересни и гостоприемни хора, със специфична местна храна, пълен със забележителности и интересни истории. Онези, които не са били, трябва да отидат. Освен всички гореописани интересни неща, то вие може да спортувате в Банско през цялата година. Точно така, въпреки, че е известен зимен курорт, се посещава през цялата година, заради приятната хладнина през лятото, свежия въздух, планините, които могат да се катерят и прекрасното време, което може да прекараш.

Спортните клубове, които се намират на територията му, функционират през цялата година и за подходящи както за малки, така и за подрастващи и възрастни. Ако отидете цялото семейство – никой няма да скучае.

 

Нека разгледаме спортните клубове един по един:

  • Ски клуб – Банско

Започваме с най-типичния спорт за града – ски. Банско е най-доброто място за каране на ски в страната, много предпочитан курорт и от много чужденци. Тук може да научите децата си да карат ски, да видите напреднали и дори професионалисти. Пистите са съобразени с уменията, които искате да развиете и може всеки член от семейството да се причисли в някои от групите. Клубът предлага три направления – „Ски алпийски дисциплини”, „Биатлон” и „Ски бягане”. Първото се занимава с 3 възрастови групи, в зависимост дали са начинаещи, подготвени или картотекирана група. Най-малкият не може да бъде по-малък от 6 години. През зимата тренировките са на терен – на пистите, лятото също не спират. Тогава са насочени към развиване на други умения, полезни за спорта – ловкост, издръжливост, баланс и др.

В „Биатлон” отново могат да участват 3 групи – начинаещи, подрастващи и професионалисти. То е предназначено за деца над 8 години и има за цел да ги научи да карат ски и да използват въздушно оръжие.

„Ски бягане” е направление, което също има дейност през цялата година. През зимата тренировките са локализирани на Бъндеришка поляна, като в него участват деца от 8 до 15-годишна възраст, а екипировката и съоръженията са безплатни.

  • Тенис клуб „Еделвайс”

Това е друг спорт, който има своите заклети фенове. Банско е едно от най-приятните места за тенис на корт през топлите дни, тъй като предлага прохлада и чист въздух, който да прогонва умората. Спортът предимно се практикува от двама, но може да се играе по двойки или сам – т.нар „сингъл”. Намира се в двора на Професионалната лесотехническата гимназия „Никола Вапцаров” в града и предлага безплатно ракети, на децата, които нямат или са ги забравили.

 

  • Кик бокс клуб „Нестор”

Боен спорт, който добива все по-голяма популярност и се базира на удари с ръце и крака, заимствал техники от бокс, карате и т.н. Децата могат да развият свои умения, да балансират енергията си и дори да станат професионални състезатели. Тренировките се извършват в спортната зала на х.Олимп.

 

  • Таекуон-до клуб „Хоук- Банско”

Боен спорт, който впечатлява децата. В него те имат възможността да изразят негативните емоции и да изразходват голямо количество енергия, която притежават в излишък. Тренировките се провеждат в залата на клуба.

 

  • Спортен клуб „Джангал” – Банско

Клубът има за цел да развива тенис на маса като спорт в околността, създаден от НПО и развиващ се в  момента. Тенисът на маса развива редица умения като ловкост и концентрация, които са нужни не само в спорта, но и в живота като цяло. Тренировките са организирани по групи, в зависимост от възрастта, което спомага за намирането на нови приятели и равностойна игра между участниците. Децата са между 5-ти и 12-ти клас и искрено се разтоварват и развличат в залата.

 

  • Спортен клуб „АлПиринСки” – клуб по ски-алпизъм и планинско бягане.

 

Банско е една магия от спортове, която можете да усетите едва, когато отидете. Тя те грабва и те води съвсем естествено на „твоето място”.

 

 

Източник:  Lotus Sport

By |2020-12-17T22:59:24+03:00декември 11th, 2020|Пирин планина|Коментарите са изключени за Какви спортни клубове предлага Банско