Най-популярните забавления за деца в Банско

Банско е един популярен български курортен град, който посреща своите посетители с много уют, усмивки и обещава истинска почивка и весели преживявания. Градът е предпочитано място за почивка не само през зимата, когато любителите на зимните спортове, могат да се насладят на уникалните писти, но и през всички останали сезони. Лятото например е привлекателно заради своята прохлада, уникалната Пирин планина, чист въздух и спокойствие. Пролетта и есента са чудесни сезони за планински преходи, по време, на които родителите могат да покажат на децата си красотата на природата.

Как може да забавлявате децата си, ако сте на почивка в Банско

  1. Бъндеришка поляна

Страхотно място за разходка през топлите сезони. Ако сте избягали от големия град, за вас това ще бъде кътче от рая. Прохладата гали кожата и успокоява от морните жеги, а свежият въздух изпълва дробовете по един осезаемо здравословен начин. Децата могат да тичат на воля из природата, да се гонят, да падат и стават, без да се притеснявате от коли, други опасни хора или тяхното невнимание. На ваше разположение са и други пособия като люлки и пързалки, на които малките да си играят, докато вие пиете топло черно кафе. Има и прекрасни заведения, в които да похапнете традиционна българска храна или пък да изпиете една водичка за отмора. Уникално свързване с природата и откъсване от ежедневния стрес и натоварване;

 

  1. Парк „Танцуващите мечки”

Намира се в гр. Белица, съвсем близо до Банско (на 14км от града). Пътуването до Белица е кратко, но за сметка на това доста красиво, като дори може да видите да минава теснолинейния влак, който вече е атракция. В парка животните са на свобода и това прави преживяването запомнящо се за децата. Ще чуете как екип от специалисти се грижи за тях и ще имате възможност да разкажете на детето си за всяко едно от животинчетата.

 

  1. Rila fun park

Едно от малкото места в страната, в което може да видите ускорително, увеселително влакче за деца и възрастни, което наистина гарантира екстремно и лудо преживяване на цялото семейство. Малчуганите обичат запомнящите се преживявания, за които да разказват дълго-дълго на приятелите си.

 

  1. Конна база „Русалите”

Тя се намира в с.Бачево, близо до Банско и определено си заслужава да го посетите. Базата разполага с чистокръвни коне, които могат да бъдат пояздени от възрастни и деца. Както всички знаем, конете са едни от най-благородните животни и дори се използват за терапия. Да осигурите на детето си такова преживяване е безценно. Няма как да не споменем и че язденето в автентична, планинска и природна обстановка е незабравимо преживяване. За още по-весело настроение, мястото предлага и други забавления по ваша поръчка, като стрелба с лък, организирани разходки и пикници, пейнтбол и др.

 

  1. Alpha SPA and pool

Това са минерални басейни в Добринище, отново в близост до Банско. Защо намира място в нашата класация – именно заради уникалното съчетание на природа и минерална вода. Всички знаем колко неприятна е студента вода в басейните на хотелите и как понякога след лятна почивка децата се разболяват заради това. Тук няма място за такива притеснения, тъй като водата е топла и приятна. За възрастните има открити барове, които допринасят за веселото настроение, а ресторантът се грижи за цялото семейство, когато настъпи време за хранене.

 

  1. Пейнтбол

Едно от най-популярните места за практикуване на този екстремен спорт е именно тук. Може да се играе от всякакви възрасти, стига в отборите да има равни по сили отбори. Практикува се из гористи местности, което прави изживяването много реалистично и повишава адреналина в здравословни дози. Ако обичате този вид преживявания, непременно трябва да го опитате.

 

  1. Детски кът в Гранд хотел Банско

Това е един от най-големите детски кътове в страната. Докато вие си почивате, искате да си поговорите на спокойствие със съпруга/съпругата си или с ваши приятели, то децата могат искрено да се забавляват. Има наличие на интерактивни и образователни игри, както и на компютърни за по-големите, джаги, комплекти за рисуване, апликиране и какво ли още не.

 

  1. Меджик център

Място, на което може да поиграете боулинг с цялото семейство. Привечер, когато сте се нахранили и студеното време не позволява разходка из града, може да изпиете по един топъл шоколад и да се забавлявате сплотени.

 

  1. Детски площадки

Разположени са из целия град и представляват наистина една модерна и добра база.

Източник: Crazy Kids

By |2020-11-16T19:57:05+03:00ноември 7th, 2020|Пирин планина|Коментарите са изключени за Най-популярните забавления за деца в Банско