Невероятни места за планинска сватба в Банско

Безспорно, Банско е един от най-популярните зимни курорти у нас. Той се свързва с приказните си ски писти, с големия поток от туристи, търсещи едновременно красива природа, страхотен зимен пейзаж и отлични условия за забавление и нощен живот.

Ще се съгласите ли обаче, ако ви кажем, че курортът Банско би могъл да е идеалното място за вашата сватба? Дори в момента известни съмнения да се прокрадват в съзнанието ви, не бързайте да отхвърлите тази възможност. В редовете по-долу ще ви дадем няколко предложения, които просто няма как да не събудят любопитството ви, а и желанието ви да организирате една малко по-различна, но много романтична планинска сватба!  Вижте най-оригиналните идеи за места в Банско за вашия голям ден, вашата сватба!

Сватба в църква Света Троица – символът на Банско

Казват, че да отидеш до Банско и да не посетиш църквата Света Троица е като да си в Париж и да забравиш да разгледаш Лувъра. В действителност, този християнски религиозен храм е не просто църква, а истински паметник за местните жители. Дълго време Света Троица е представлява най-голямата църква в страната, а най-хубавото е, че и до ден днешен тя е действаща и в нея се организират различни религиозни ритуали. Сватбата ви в Света Троица в Банско ще бъде незабравима не само защото ще се докоснете до вековни християнски традиции, но и защото мястото е уникално, някак интимно и изключително красиво. Дворът на църквата е пъстър и кокетен, съчетаващ етно мотиви, характерни за региона, и прилежно поддържана градина.

Велянова къща в Банско – сватба в музей?

Всъщност, от известно време у нас се зароди тенденцията за търсене на максимално необичайни места за организиране на сватбения ден. Вече са факт първите сватби в Националния исторически музей в София, както и в редица културни забележителности със статут на музей или паметник в Бургас и Варна. Защо избираме обаче именно Веляновата къща в Банско? В действителност, градчето предлага не малко къщи-музеи, но именно тази ни впечатли най-много, тъй като обстановката и атмосферата в нея ни напомня именно на сватбените обичаи и ритуали от Възрожденската епоха. Етно мотивите в сградата придават особено интимно усещане за обич и святост на брачния съюз.

Сватба в центъра на Банско – защо не?

Китните улички на Банско са симпатични, кокетни и много привлекателни! Ако планинската ви сватба е планувана за топлите дни от годината, изнесен ритуал в самия център на курорта е повече от нестандартна и оригинална идея. Между другото, вие няма да сте първите, така че няма от какво да се притеснявате дали ще ви позволят, или пък ще ви помислят за леко странни птици. Само преди няколко години чуждестранна двойка – австралиец и японска – казаха своето „Да!“ именно на центъра на Банско. Събитието бе прието изключително радушно и сърцато от местните жители, които между другото, са много мили хора, винаги готови да ви помогнат, упътят и разкажат за някой стар обичай от региона, включително и свързан със сватбения ден.

Сватба край скално образувание „Сватбата“

За най-екстремните сред вас предлагаме едно наистина уникално преживяване – сватба насред природата, например някоя поляна или в близост до хижа, но задължително да е до този уникален скален феномен. Носеща емблематичното име „Сватбата“, тази природна забележителност разказва легендата за една непримирима свекърва, която така и не позволила на сина си да се ожени за своята избраница. Злата жена проклела двамата влюбени, а те от мъка се вкаменили и се сраснали с местните скали. И до днешен хората виждат двата силуета, поради което наричат местността и с името „Сватбата“.

Най-страхотните хотели и комплекси за вашата романтична сватба в Банско

Ако от друга страна, сте традиционалисти, и държите на добрата организация и перфектната подготовка, но пък искате да се ожените в Банско, не се притеснявайте. В курорта има достатъчно хотели, къщи за гости и цели луксозни комплекси, готови да направят всичко за вашата незабравима сватба. Ето кои, според нас, са наистина най-добрите попадения:

  • Кемпински Хотел Гранд Арена Банско. Ако търсите място, на което сватбата от вашите мечти да се превърне в реалност, вероятно няма по-добро от това в района, а може би и в цялата страна. Мястото е харизматично, персоналът и обслужването – перфектни – а обстановката изключително елегантна.
  • Хотел Свети Иван Рилски. Благодарение на отличната си локация, този комплекс ви позволява просто уникално преживяване на вашия голям ден. Сватбите в този хотел обикновено се организират в градината, на открито, защото фонът е зашеметяващ – една спираща дъха планинска гледка, сред която снимките на младоженците просто няма как да не се получат страхотно!
  • Регнум Банско Апарт Хотел. Този хотел също предоставя отлично външно пространство със собствена декорация и изящно аранжиране за изнесен ритуал сред природата, но почакайте само да видите вътрешната им бална зала Босфор! Ще се влюбите в това място, а бъдещата булка дори може и да размисли да каже „Да!“ навън, представяйки си се като истинска принцеса в тази бална обстановка!

И не забравяйте, приятели, което и да е мястото, много по-важен е човекът, когото ще вгледате в очите и на когото ще кажете „ДА!“. Другото са подробности…Е, да, когато са част от сватбените мигове в Банско, те са едни красиви и незабравими подробности!

Източник: The World of Diamonds

By |2021-01-18T19:02:56+03:00януари 18th, 2021|Пирин планина|Коментарите са изключени за Невероятни места за планинска сватба в Банско